Bästa ehandelskommun 2016

Borås blev utsedd till Sveriges bästa ehandelskommun 2016

Borås – Sverige bästa ehandelskommun 2016

Borås toppar listan över Sveriges bästa ehandelskommuner

Borås toppar listan över Sveriges bästa ehandelskommuner. Denna lista är framtagen av Ehandelsindex och de har tittat på sex olika kategorier, Omsättning per capita, Antal anställda per capita, Antal butiker per capita, resultat per capita, tillväxt per capita och hur många butiker kommunen har bland de hundra bäst rankade e-handlarna på Alexa.

De har tittat på Sveriges 40 största kommuner och inom de sex olika kategorierna så delades en poäng mellan 1 – 5 ut till de fem bästa kommunerna inom varje kategori. Borås fick fyra respektive fem poäng i alla kategorier utom Antal butiker per capita där Borås fick 0 poäng. Trots detta så räckte detta till att Borås placerades överst som Sverige bästa ehandelskommun med totalt 21 poäng.

Att Borås hamnade i topp kommer kanske inte som någon överraskning. Staden har under lång tid varit Sveriges centrum för distanshandel, och nu bekräftar våra siffror att Borås förtjänar att kallas Sveriges bästa e-handelsstad på riktigt.

Joakim Andersen, indexansvarig på Ehandel.se

 

Högskolan i Borås startar masterutbildning i e-handel

Till hösten 2017 börjar en utbildning för e-handlare på Högskolan i Borås. Denna utbildning har fått namnet ”Management av digital handel” och är en masterutbildning. För att vara behörig måste man ha en kandidatexamen i företagsekonomi. Den nya masterutbildningen riktar sig till studenter som vill lära sig mer om aktuella frågor inom digital handel.

Eftersom utbildningen är tänkt att förbereda programstudenterna för strategiskt arbete väntar dem senare ett brett spektra av intressanta yrken – marknadsanalytiker, controller, affärsutvecklare, med flera – som i sin tur kan leda mot högre befattningar som till exempel marknadschef, ekonomichef eller VD.

 Daniel Hjelmgren, studierektor och huvudansvarig för det nya mastersprogrammet

 

Källor:

http://www.ehandel.se/Ehandelsrapporten_2016.pdf

http://www.ehandel.se/Hogskolan-i-Boras-oppnar-masterutbildning-i-e-handel,9457.html

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.