AUTOMATLAGER

AUTOMATLAGER FÖR E-HANDELSLOGISTIK

Inte nöjd med er nuvarande logistiklösning eller har ni växt ur er befintliga? Varför då inte välja Cross Nordic Logistics? Vårt automatlager tillhör ändå toppskiktet inom logistik och vår distribution ligger i Viared, mellan Borås och Göteborg och detta område har blivit utsedd till Sveriges bästa logistikläge 2018, tredje året i rad. Låter det för bra för att vara sant? Nedan har vi förklarat så gott det går hur Cross Nordic Logistics flöde skiljer sig från övriga och varför den är så kostnads- och tidseffektiv. Det kan vara svårt att få in hur just er logistik skulle passa hos oss genom text och bild då vår distribution behöver upplevas på plats för att se helheten. Boka gärna ett möte med oss så visar vi er runt och berättar hur ett samarbete skulle kunna se ut.

 

 

68
plockrobotar
500
orderlinjer per timme och person
6 000
kubikmeter stor OSR

INLEVERANS

På Cross Nordic Logistics inleverans flyttar vi aldrig på personer, utan bara på produkter. I exemplet nedan visas en inleverans med 5 olika produkter och i vårt flöde så flyttas produkterna till vår stora OSR* och placerar dessa fem produkter på fem olika lagerplatser. Under tiden som medarbetaren påbörjar nästa inleverans rullar dessa fem produkter iväg på vår conveyor*. I ett flöde hos våra konkurrenter flyttar man inleveranser till första lagerplatsen, lägger en produkt där, förflyttar sig till lagerplats 2, lägger nästa produkt där, förflyttar sig till lagerplats 3 och så vidare. När personen är klar behöver de förflytta sig till början igen och påbörja samma process. Som ni förstår är Cross Nordic Logistics inleveransprocess mycket mer kostnadseffektivt och vi håller en oerhört hög kvalité då vi alltid scannar allt.

 

inleverans

Inleverans för t ex ehandel

utleverans3

ORDERPLOCK

Vår orderplockning är något som verkligen sticker ut ordentligt och den behövs egentligen upplevas på plats för att förstå hur snabb och effektiv den är men i bilden bredvid så gör vi ett försök att förklara. Exemplet visar hur ett plock på 5 olika produkter till 5 olika slutkunder plockas. Hos de flesta distributionsföretag plockar man med vagn/truck och för att kunna plocka dessa 5 produkter behöver man gå till 5 olika platser på lagret, göra 5 olika plock och sedan gå till en packstation där man packar fem olika paket, printar 5 olika adresslappar och slutligen sorterar man dessa 5 paket. Med andra ord så är det många moment som behöver göras.

Cross Nordic Logistics lösning är att produkterna istället kommer till plockaren/packaren och redan där har man sparat in tiden det tar att gå till de olika platserna. Systemet visar sedan vilken produkt som ska plockas (och hur många) och plockaren bekräftar plocket genom knapptryckning. Produkterna åker sedan vidare till vårt packområde där allt packas i en redan förutbestämd storlek på låda. Paketen åker till vår adresskortsmaskin och sedan sorteras paketen av systemet så att de hamnar på rätt lastbil. I och med att systemet tar hand om adresskortsetikettering och sortering kan packaren börja på nästa order snabbare och ihop med plockningen av ordern är detta sätt ett mycket tidseffektivt arbetsflöde. Även om vi redan nu tillhör toppskiktet för tidseffektivitet så arbetar vi ständigt på att förbättra oss, man får inte nöja sig bara för att man är bäst. Nedan ser ni en enkel film som förklarar hur 5 orderplock går till i vår OSR* samt en film om hur orderplock går till från början till slut.

NÅGRA AV VÅRA YOUTUBE-KLIPP

Skillnaden mellan hur mycket man klarar av att plocka per timme varierar väldigt mycket och det är svårt att jämföra olika distributionsföretag med varandra men Cross Nordic Logistics sticker ut mycket med våra höga siffror. I vår automatiserade plockmiljö har vi 4 olika plockstationer som vardera klarar av att plocka 500 orderlinjer per timme och med övrig plock hos oss hamnar vi på ca 2 500 plockade orderlinjer per timme.

Diagrammet nedan jämför Cross Nordic Logistics mot traditionellt orderplock. Hur många linjer plockar ni själva och hur mycket skulle ni vilja expandera till? Vi hjälper er att bli bättre!

plockade-linjer-diagram2