TREDJEPARTSLOGISTIK (3PL)

11 lastbryggor

24 000 kvm golvyta, 3 500 kvm entresol

175 000 lagerplatser, varav 18 000 pallplatser

55 miljoner skeppade enheter per år

Hypermodernt plocksystem med handdatorer för realtidsuppdatering av lagersaldon

INOM UTSATT LEVERANSTID99.41%
KORREKT PLOCKADE99.97%
LEVERANSSÄKERHET98.21%

LEVERANSTID

Vi levererar till över 80% av Nordens befolkning inom ett dygn. Anledningen till att vi kan leverera så snabbt är för att vår logistik är automatiserad och våra produkter kommer till plockaren och inte tvärtom. På så sätt skiljer sig vår logistik mycket från andra logistikföretag.

KORREKT PLOCKADE

Hos oss på Cross Nordic Logistics har vi möjlighet att plocka upp till 60 000 orderlinjer per dag. Alltid med samma höga kvalité då varje plockad linje är lika viktig för oss oavsett vad det är vi plockar. Vår distribution är både säker och snabb.

LEVERANSSÄKERHET

Vi förhandlar och har ett nära förhållande med våra leverantörer för att kunna hålla leveranssäkerheten på hög nivå. Vi släpper inte uppsikten över våra leveranser förrän de är hos slutkund.

TREDJEPARTSLOGISTIK

Tredjepartslogistik eller 3PL som det kallas innebär att Cross Nordic Logistics sköter hela logistiken mellan er och era kunder. Det innebär att vi tar hand om alla era inleveranser, lagring, lagerhantering och distribution till kund. Många företag anpassar sin produktion till hur deras logistik fungerar och kan inte växa i den takt de själva vill. Hos oss löser vi er logistik på ett sådant sätt att ni istället kan anpassa er efter era kunder och möjligheten att växa är stor hos oss.

TRANSPORT/TULL

Cross Nordic Logistics håller ständigt kontakt med våra leverantörer för att alltid hålla en bra prisklass utan att dra ner på kvalitén och vi ser till att våra leveranser kommer fram precis som vi själva skulle vilja få paket. Hela och i tid!

PICK, PACK AND SHIP

Vårt automatlager skapar rätt förutsättningar för effektiva plock då våra system räknar ut hur och när en order ska plockas och packas. Mycket är automatiserat i vårt Pick, Pack and Ship-system men den sista manuella kontrollen är minst lika viktig för oss då vi inte vill förlora våra plats bland Sveriges toppskikt både i snabbhet och i kvalité.

27 500
KVADRATMETER
175 000
LAGERPLATSER
55 000 000
ENHETER PLOCKADE PER ÅR

VARFÖR VÄLJA CROSS NORDIC LOGISTICS?

Vår moderna plockmiljö och erfarna personal gör att vi kan hålla en hög plockhastighet utan att göra avkall på hög kvalité. Plockmiljön består av bland annat traditionellt handdatorplock och orderplock i en modern 6 000 m2 stor plockrobot (OSR) samt helpallshantering med smalgångstruckar. Att vi dessutom har Sveriges bästa logistikläge bjuder vi på.

VAD KAN CROSS NORDIC LOGISTICS HJÄLPA TILL MED?

Vi på Cross Nordic Logistics hjälper till med allt inom logistik. Om du behöver en helt ny logistik, PPS-lösning, pallhotell, transportlösning eller bara en enklare ompackning så hjälper vi er. Hör av er till oss så tar vi fram en unik lösning för er.

VAD BETYDER OSR?

OSR står för Order Storage and Retrieval. Plocket sker utan att plockaren behöver gå till varje plockplats. Istället kommer varan till plockaren och hos Cross Nordic Logistics finns det en OSR som är ca 6000 kubikmeter.

VAD BETYDER 3PL?

Tredjepartslogistik – innebär att ett externt företag sköter hela logistiken mellan er och era kunder.

VAD KOSTAR 3PL?

Det finns tyvärr inte kort eller enkelt svar på detta, utan det drivs av så många olika faktorer. Är ni intresserade vad just er logistik skulle kosta så kontakta gärna oss, så återkommer vi med vad vi skulle behöva för info från er.

SNABBA LEVERANSER

För många som handlar på nätet idag är det inte bara viktigt att få rätt vara utan även att kunna få sina beställda varor inom utsatt tid. Vi på Cross Nordic Logistics levererar till 80% av Nordens befolkning inom 24 timmar efter att vi har fått ordern. Denna snabba leverans tillsammans med vår höga kvalité gör att vår distribution är perfekt framtagen för både stora och små e-handlare.  

Cross Nordic Logistics ligger i Viared, ett industriområde mellan Borås och Göteborg. Förutom att området vi ligger i återigen har blivit utsedd till Sveriges bästa logistikläge så ligger vi även väldigt centralt mitt mellan huvudstäderna i Norden. 

Stockholm – 412 km

Oslo – 348 km

Köpenhamn – 331 km

Helsingfors – 890 km